Blogginlägg

Glädje och sorg

Jag steker pannkakor och tårarna rinner. Inte för att det är så tråkigt att steka pannkakor det gör jag varje torsdag, utan för att idag är det ingen vanlig torsdag. Han sitter vid mina fötter som han brukar och väntar på att han ska få en lite bit, han älskar pannkakor. Idag får han inte en liten bit, han får en hel pannkaka. Det här är sista gången. Om mindre än 30 minuter ska han och jag åka, den sista resan. Det är fruktansvärt och hemskt.  

Att leva med hundar är fantastiskt och jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan dem. Men när sista dagen kommer så är det fruktansvärt. I över 10 år fick vi har våran fantastiska Iggy. Han var vår första mops och den som gjorde att vi förstod vilken fantastisk ras detta var. Han har varit med och på sitt kloka, lugna vis fostrat alla våra mopsvalpar och han fattas oss så det gör ont. Men ingen får leva för evigt och vi får vara glada åt de åren vi fick.  Nu är han en ängel och vi får tänka på den glädje han skänkt oss men det är tomt 

 i soffan

Att få leva med gamla hundar är fantastiskt. Vi kommer att sakna vår gentleman 

 


Äntligen!

Den 24/8 åkte Dilba och jag till Nynäshamn, där mötte vi upp kompisar för att sedan åka vidare till Gotland. Det var första gånge som jag åkte till Gotland för att ställa hund. Förväntningarna var höga, utställning både lördag och söndag och Dilba behövde bra ett cert till för att bli champion.  Vi hade ett mysigt hotell med bra rum men framför allt var det havsutsikt. 

DSC_1238

Härlig utsikt från hotellrummet

DSC_1245

Dilba med nya kompisen Tanya.

Vi bodde nära utställningen och det var skönt att inte behöva gå upp tidigt. Det var 35 mopsar anmälda och i Dilbas klass var det 8 tikar. Hon placerade sig som 3 i klassen och det känndes så där   Det gick bättre för kompisarna som blev BIR , tog båda certen och fick hp på sin uppfödargrupp.  Jag fick hjälpa dem i stora ringen och fick för första gången visa en Chinese crested, kul men svårt när man bara är van att visa mops. Efter utställningen så åkte vi för att äta på den fantstiska restaurangen Bakfickan.  En mysig liten fiskerestaurang mitt inne i Visby.

DSC_1240        DSC_1242

Söndag och nya tag, även idag var det 35 mopsar anmälda. Idag hade vi ringarna bredvid varandra och Felicia kunde fota lite när Dilba och jag var inne i ringen. 

Dilba stå gotland

 

Dilba bus 2

Dilba bus 1

 

Dilba var på så bra humör denna söndag och busade och showade i ringen. Hon visade sig från sin bästa sida och det tyckte domaren också. Dilba vann sin klass och blev sedan bästa tik. Hon fick det efterlängtade certet och som bonus även CACIB. Så denna söndag blev hon äntligen Svensk utställnings champion SE UCH   Efter utställningen åkte vi och firade med glass. 

DSC_1259

Det fanns så mycket att välja på, mums vad det var gott.

Efter glassen åkte vi och fotade hundarna. Tack Felicia Lemmeke för de fina fotona!

Dilba championrosett

 

Dilba gotland ståbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


World dog show i Amsterdam

Den 10 augusti var det äntligen dags för oss att åka till Amsterdam och World dog show. En av världens största hundutsällningar. Under de dagar som utsällningen pågick så var det 40 000 besökare och 33 500 hundar, ca 8 500 hundar var med på utsällningen varje dag. 

 

Vi flög tidigt från Arlanda och var på plats redan före kl. 6 på morgonen. Att checka in med hundarna tar ofta lite längre tid än vanligt och det är skönt att vara på plats i god tid. 

 

DSC_1146

Hundarna i buren redo att checka in.

 

Flygresan gick bra och vi tog en taxi till hotellet. Det går åt en stor taxi när man är tre människor med rejäla resväskor och 4 hundar med gigantiska flygburar   Hotellet var fint och det låg på gångavstånd till utsällningen. 

DSC_1147

 

DSC_1148

Tur att rummet var rejält, det är mycket saker som ska få plats.

Amsterdam var en hundvänlig stad. Hundarna var välkomna överallt, det känndes ovant att se så många hundar i frukostmatsalen på hotellet. 

DSC_1157

Tjejerna vilar på Starbucks medan vi tar en fika

DSC_1150

Hundarnas bar utanför hotellet

DSC_1177

Till och med på lekplatserna var hundarna välkomna.

 

DSC_1158   DSC_1151

 

Det var så många som cyklade i Amsterdam. Såg denna roliga cykelparkering som var i två våningar 

DSC_1163

Efter en härlig fredagseftermiddag med lång lunch och en promenad i  omgivningarna var vi redo att gå till utställningen på lördagen för att kolla in shoppingen och lite fina hundar.

DSC_1161

Denna fina hundsäng står överst på min önskelista i jul. Så snygg!

DSC_1165

Vi satt en stund vid Bullmastiff ringen,  där räcker det inte med en påse 

DSC_1178

På söndagen var det vår tur att vara med och tävla. 200 mopsar var det anmälda. Resultatmässigt gick det inget vidare för Dilba och Laleh, båda tjejerna fick VG   På denna utställning fick man ingen kritik så vi vet inte riktig vad domaren tyckte om dem. Men för mig är de fortfarande mina favorittjejer 

Dilba

Dilba

Laleh

Laleh

På måndagen var det dags för hemfärd. Jag skulle flyga med ett annat plan direkt till Linköping så jag åkte till flygplatsen tidigare än de andra. Väl på plats fick jag inte checka in då KLM inte tillät trubbnosigahundar att flyga med dem. Det var ingen rolig känsla att stå själv på flygplatsen och inte veta hur man skulle ta sig hem. Efter närmare 1 timme i telfonkö till SAS så lyckades jag boka en biljett hem samma kväll. Dock kunde jag inte direkt få svar på om det fanns plats på planet för hundarna. Det blev några jobbiga timmar innan det blev bekräftat att hundarna fick plats på planet. Många tusenlappar fattigare kunde vi äntligen flyga mot Arlanda.

 

DSC_1213

Lite trösten var att jag åkte SAS plus

DSC_1215     DSC_1216

Det bjöds på god mat och smarriga chokladpraliner. Isak var snäll och kom och hämtade mig på Arland, så istället för att landa 14.45 i Linkpöping landade vi 21.15 på Arlanda. Det blev inte många timmars sömn innan det var dags att börja jobba på tisdagen 

Nästa år går WDS i Kina så då blir det att vara hemma men kanske 2020 då går det i Madrid 


Nära skjuter ingen hare

I söndagsmorse kl. 5.20 hämatade jag upp min granne och så begav vi oss till Märsta. Där var det hundutställning och både Dilba och Laleh skulle tävla. Båda tjejerna står för sitt championat, det betyder att de behöver ett cert till för att bli Svenskutställnings champion. På varje utställning delas det ut ett cert till hanarna och ett till tikarna. Det innebär alltså att det inte är helt lätt att vinna dem   Båda tjejerna går i öppenklass och där vinner Dilba den med ck och Laleh kommer tvåa. Detta innebär att de får tävla vidare om att bli bästa tik. Denna gång slutade Dilba som tvåa bästa tik och Laleh som trea bästa tik. Ett helt okej resulat kan ju tyckas men tyvärr innebar det denna gång inget cert till någon av dem. Det var snubblande nära men som sagt nära skjuter ingen hare. Det blev ändå en trevlig dag med härliga hundmänniskor och många skratt. Slutet blev dock väldigt blött då himeln öppnade sig med värsta regn- och hagelskuren strax innan hemfärd   

 

tjejerna i vagnen

Här sitter tjejerna och kurar i vagnen under den fruktansvärda regnskuren. 

Nu laddar vi om för nästa utsällning som är världsvinnare i Amsterdam.  Vi flyger på fredag och jag håller på att packa för fullt. Det ska bli så kul  Mopsarna går på söndagen och det är 200 mopsar anmälda. 

 

Lill-Babs har hunnit bli 16 veckor och är busigare än aldrig förr. De vuxna hundarna tycker att hon är måttligt rolig och deras räddning är att hon inte än kan hoppa upp i soffan, än 

 

Lill-Babs 15 veckor

Lill-Babs 15 veckor

 


En varm semester

Snart är semestern till enda och den kan sammanfattas med ett ord VARMT. De som känner mig vet att värme är inte det bästa jag vet    En kväll var det så varmt så vi sov i tält på altanen

 

tältning

Gick jättebra att sova i 

utställningstältet   

 

Lill-Babs vid poolen

Det har blivit mycket häng vid poolen. Lill-Babs kollar

in vad som händer i poolen. 

räcke och stege

Äntligen är stegen på plats.

räcke runt poolen

Nästan hela räcket färdigt!

björn

Ett varmt besök på Kolmården. Vi fick

se många av djuren bada 

kakbuffe

En härlig kakbuffé på Sörgårdens Gästgiveri 

lunchbuffe

Sommarbuffé på Brunneby

alla fyra på trappen

Fyra sötnosar 

höna med kycklingar

En av våra hönor med sina kycklingar 

tupp på bil

En av våra tre tuppar 

 


 

Blogghistorik

«september 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Debuten
På tur till Finland
Semester
Så kom dagen
6 veckor
Nu är det bestämt
Oj vad de växer!
Grattis ABBA-kullen!
Det kom en hälsning
Magen växer

Arkiv
2019
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 96
  Totalt: 4003