Blogginlägg

Debuten

I går den 13/10 gjorde Adele sin utställningsdebut. Det var på SDHK:s utställning i Timrå och domare var Clodagh Fallon från Irland. Det var Adele och en tikvalp till i hennes klass. Att gå i ringen var lattjo lajban och det behöver vi verkligen träna mer på. Adele fick jättefin kritik och blev bästa mopsvalp. Detta innebar att vi sedan fick tävla vidare mot alla de andra valparna som var på utställningen. Detta gillade Adele rejält, hon försökte leka med alla de andra valparna i ringen   Domare nu var Markus Gisslén och han gillade Adele så mycket att hon placerade sig på tredjeplats (BIS 3) av alla valparna som var där. Nöjda åkte vi hela vägen hem till Grytgöl. 

Adele Bis 3 valp

Glad och stolt matte och uppfödare.

Adele 6 månader


På tur till Finland

Klockan är bara 3.15 när jag parkerar hemma hos min granne Jeanette. Äntligen har dagen kommit när vi ska göra vår resa till Finland. Vi är båda trötta men förväntansfulla på vad helgen har att erbjuda.  Vi är glada åt den tidiga timmen när vi börjar närma oss Stockholm. För två lanlollor som vi så är det redan mycket trafik, och när GPS:en och skyltarna mot hamnen inte överensstämmer drabbas vi av lätt panik och börja fundera på om vi slagit in fel hamn   Vi följer dock skyltarna och är i god tid till båten, skönt! 

Det är en härlig sommarmorgon och efter att vi hittat till vår hytt så går vi upp på däck för att lufta hundarna.

på båten

Laleh och Darin är med på resan.

utsikt från båten

Stockholmskärgård är en vacker syn. 

båten hundtoa

Rastplatsen på färjan fick vi inte våra hundar att gilla 

Det är en härlig och lugnd överresa med fantastiskt väder. Detta gör att vi tillbringar mycket tid uppe på däck. När vi som bäst sitter och njuter av utsikten av Ålandsskärgård så ser plötsligt Jeanette en älg som simmar jämte färjan. Jag tror först att hon skojar med mig, men där jättenära båten simmar det en stor älgtjur. Han har rejäla horn, 4 taggar på varje sida och han är helt oberörd av färjan. När vår förvåning släpp så lyckas jag till slut få upp kameran och bilden visar en liten brun plutt, och ja, det är en stor älg 

älgen

Efter en hel dag på båten är vi äntligen framme i Åbo. Glada ihågen packar vi ihop våra saker från hytten för att gå till bilen. Det är bara det att varken jag eller Jeanette hade en tanke på imorse att notera vad vi parkerade bilen.  Färjan är stor men efter lite letande så hittar vi vår bil, det var tack och lov lite folk och bilar på färjan så den syntes lätt 

Efter rastning av hunar i Åbo knappar vi in Scandic Riihimäki på GPS:en och börjar köra. Det ska ta ca 2 h, vägen är bra och det rullar på mil efter mil. Tillslut säger Jeanette att nu är vi snart framme, bara 10 min kvar. Jag upplyser Jeanette om att jag tycker det är konstigt att det inte på en enda skylt har stått Riihimäki. Så meddelar GPS:en att vi är framme och vi står utanför Scandichotell. Med den lilla detaljen att vi fortfarande inte är i Riihiämki   Vi slår in på nytt i GPS:en som säger att vi är framme. Fram med bokninen och letar upp en adress till hotellet, vi är inte framme. Hotellet är 12 min bort och vi rattar vidare.

Klockan är nu 21.30 och vi börjar blir riktigt trötta. Tillslut säger äntligen GPS:en att vi är framme. Nu är dock problemet att vi ser inte hotellet. Det ska ligga precis vid en ronell och vi åker runt , runt för att hitta hotellet. Efter 5 varv och lika många försök att åka åt olika håll för att hitta hotellet börjar det kännas hopplöst. Tanken på att sova i bilen börjar kännas lockande. Det är fortfarande över 20 grader ute och hur obekvämt kan det vara? Vi gör ett sista försök att hitta hotellet och Jeanette går in på den stora teatern som ligger vid rondellen för att fråga efter Scandic Riihimäki. Hon kommer ut och meddelar glatt att vi har rum på hotellet som ligger vid teatern. Det har bytt namn! Men va f-n, det vore väl bra om de upplyst sina gäster om det! Väl uppe på rummet är det 100 grader varmt, fönstret går att öppna 20 cm och  vi startar den fläkt som lägligt står på rummet. Vi somnar tillslut glada över att slippa sova i bilen även om det kändes lockande med tanke på värmen i rummet. 

Laleh på hotellet

Laleh gillar att sova på hotell, då får man ofta

sova i sängen 

Vi bor nära utställningsplatsen och det är en mycket välorganiserad utsällnings som hålls på en travbana. Vi ska ställa både på lördagen och söndagen. På lördagen blir Jeanettes tik BIR med cert och där med Finskchampion, för mopsarna går det ingen vidare. 

middag 

Vi åker hem och firar med god mat på hotellet.  

Dag två och vi kommer fram till en utställningsplats som är vit av dimma. Cavaliererna går först och idag blir Jeanettes tik avtackade redan i sin klass som för övrigt var riktigt stor. Hon är dock nöjd, hon har fått det hon kom hit för sitt finska cert   Mopsarna börjar och det har hunnit bli riktigt varmt. Vår domare dömer snabbt som vinden och han påbörjar sin bedömning redan innan alla är på plats i ringen så det gäller att vara med. Som alltid dag nummer 2 är Laleh lugnare och visar sig riktgit bra. Vår domare verkar gilla rörelser och vi få gå och gå, detta passar Laleh.  Idag är det vår dag och hon slutar som bästa tik med cert och CACIB   

BIR och BIM

resultat

rosetterna

Glada och nöjda åker två Grytgölsbor hem från Riihimäki med precis det som vi ville ha. Det är en härlig känsla när det går bra för alla. Hemresan blir liksom så mycket lättare då. Denna gång kollar vi noga vad vi ställer bilen och kan glada pusta ut när vi stax före 7 på måndagsmorgonen passerar Södertälje. Till och med att komma ut ur stan gick bra. Lyckliga när vi börjar närma oss våra egna breddgrader pratar vi om vart nästa resa ska gå. Kanske den där Balkan-tour som vi fick reklam om 

 

 

 


Semester

Semester från jobbet och vardagen får andra rutiner. Härligt tycker både jag och hundarna 

DSC_0917

Att simma i poolen är bra motion, så där 

kul tycker mopsarna 

DSC_0982

Mopsarna älskar att vara med över allt. Här hjälper

Lill-Babs till att vika ihop poolöverdraget 

Adele 3 månader

Adele börjar bli stora tjejen 3 månader 

DSC_0991

Äntligen börjar vi hitta svamp på

våra promenader. 

DSC_0993

Även våra höns njutere av sommaren.

 


Så kom dagen

När Laleh var ca 1 år började jag leta efter en hane som skulle passa henne. Efer en hel del letande och diskuterande med kloka vänner känndes det som jag hittat honom med stort H, P'zazz Hey Hansome. Så kom dagen då det var dags för parning, en lördag då stora delar av Sverige vaknade upp till 30 cm snö. Trots detta lyckade vi få till ett möte med de tilltänkta  . Sedan var det bara att hålla tummarna och det gick vägen. Den 4/4 föddes 2 tikar och en hane, vilken lycka.  

hela gänget 6 dagar

Laleh var en mycket duktig mamma som tog hand om de små på bästa sätt och med stort tålamod. Det var tre härliga valpar med så stora personligheter. Coola Allan, kavata Selda och vår egen kloka lilla Adele. 

Förra veckan kom då dagen då det var dags för valparna att flytta. Vi önskar Allan och Selda stort lycka till i sina nya familjer 

9 veckor bakom galler


6 veckor

Idag är valparna 6 veckor. Det gillar att busa och leka och man kan titta på dem hur länge som helst   De är nu med i vardagen mer och mer och Darin tycker det är kul att leka med dem. Han är så duktig på att leka försiktigt med dem. Idag har det äntligen blivit lite varmare så att de fick prova att vara ute för första gången. 

6 v bus i hallen

Full fart, kul att vara i hallen och busa.

 

6 v lek

Hanen med en av favorit leksakerna.

våga gå på gräset

Ute för första gången. Hanen är nyfiken på gräset

men vågar inte riktigt gå ut 

6 v ute första gången

Försiktigheten har släppt och nu är det fullt ös.

6 v myser i knät ute

Härligt att mysa i knät. 

6 v huvud

Omärkta tiken, 6 veckor.

6 v huvud

Märkta tiken, 6 veckor.

6 v ansikte

Hanen, 6 veckor.

 

 


 

Blogghistorik

«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Debuten
På tur till Finland
Semester
Så kom dagen
6 veckor
Nu är det bestämt
Oj vad de växer!
Grattis ABBA-kullen!
Det kom en hälsning
Magen växer

Arkiv
2019
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 63
  Totalt: 4103