Blogginlägg

Grattis

Den 2/3 fyllde vår Cher-kull 1 år. Tänk vad tiden går fort! Stort grattis till Harry, Louie, Dagny, Sigrid, Majlis och Miss Li.  Detta var Lalehs tredje kull och hon var så stor. Vi undrade så hur många valpar hon skulle få. 

24 februari

Laleh en knapp vecka innan valparna kom

Sex stycken valpar blev det   två hanar och fyra tikar. Alla mådde bra och har nu som sagt redan hunnit bli ett år. I höstas på vår kennelträff fick vi träffa fem stycken av dem. Det var så kul att se dem igen. 

Cher-kullen

Nästan hela gänget från Cher-kullen

Från denna kull behöll vi "lilla fröken lila"  som fick namnet Miss Li. Hon är en riktig liten busfröken. Hon styr och ställer med våra andra mopsar och gör oftast precis som hon vill. De är så tålmodiga med henne. Den enda som ibland säger ifrån är Lill-Babs men då kommer mamma Laleh fram och kollar vad som är på gång. Hon är en riktig hönsmamma fortfarande. 

fyra tika i lådan

Fr vänster Dagny, Sigrid, Miss Li och Majlis

Miss Li full fart

En typisk bild av Miss Li, full fart


Vinterdag i januari

Natten mellan torsdag och fredag fick vi sååå mycket snö. Morgonpromenaden blev kort då mopsarna nästan druknade i snön och jag behövde lägga tid på att skotta fram bilen   När jag kom hem från jobbet så var det härligt väder med sol, inget vi varit så bortskämda med den senaste månaden. Nu blev det en härlig runda med hundarna.

jag och mopsarna

Här har jag Lalehs döttrar Adele

och Miss Li i famnen. Laleh står bredvid.

 

Miss Li full fart

Miss Li i full fart 

Laleh

Bästa Laleh   I februari är planen att vi ska

börja kurs i nosewok.

Mycket snö

Vid sjön

 

 


God fortsättning

Nu lämnar vi 2020 bakom oss och hoppas på ett riktigt bra 2021. Svenska Kennel Klubben har gått ut med hårda direktiv för klubbverksamhet vilket gör att det mesta inom "hunderiet" är inställt. Men nu när vaccineringen är igång så hoppas jag att vi kan få åka på utställning och gå hundkurser igen framåt våren. 

Jag får mycket förfrågningar om valpar. Just nu har vi inga valpar och vi kommer tidigast att ha valpar i höst. Tanken är att det är Sofsun's Here Comes The Sun - Adele som ska paras. Då 2020 var ett märkligt år är hon bara utställd ett par gånger på inofficiella utställningar. Jag hoppas kunna ställa henne under våren och beroende på när hon löper så kanske det blir valpar i höst eller våren 2022. Som med mycket annat just nu är det bara att vänta och se 

BIS Norrköping

Adele BIS i Norrköping på en av 2020:s få 

utställningar


Annorlunda höst

Efter mycket funderande och äntligen vågat anmäla till en rallylydnadstävling känndes det så surt när tävlingen blev inställd. Jag förstår så klart att i dessa tider måste allt göras för att begränsa smittspridning men det är såååå tråkigt. Miss Li och jag har däremot hitta ringträning i Finspång, så förra lördagen var vi iväg på det så taggade inför hennes första utställning den 21/11. Hon var som de flesta mopsvalpar helt galen till att börja med men sedan lugnade hon ner sig. Men även utställningen blev inställd så det blir inga utställningar för henne under 2020. 

Så istället för att åka på tävling och utställning så loppar vi runt här hemma och njuter av min favorit årstid, hösten. Jag gillar när det är mörkt och lite lagom varmt 

Darin huvud höstpromenad

Darin på en av våra härliga höstpromenader

Lill-Babs i prinsesstolen

Här sitter Lill-Babs i sin favoritstol

som kallas för prinsesstolen. Endast 

för familjens prinsessor 

På höstlovet var mormor uppe på besök och det var kul att ha en promenadkompis tyckte både jag och hundarna. Förutom promenad så hjälpte vi till att göra spår till Fiona och vi provade på uppletande. Mopsarna förstod inte riktigt varför vi hade tagit med deras leksaker ut i skogen och varför de skulle hämta dem, de kunde vi göra själva   

Trimm av Fiona

Har man en airedaleterrier så får man lägga mycket

tid på att trimma. Mopsarna håller mormor och 

Fiona sällskap.

Darin på mormorsväska

Darin sover på mormorsväska, hon 

kan gått vara kvar ett tag till. 

hela högen under trappen

Mopsarna gillar att ligga alla tillsammans,

det går åt en stor korg till hela gänget 

hela högen i soffan

Det blir mycket tv-tittande nu och det gillar

mopsarna. Förutom om det är hundar på tv, då 

är de inte så här lugna. 

Adele hösten 20 sover i stol

Adele ligger i en annan stol och myser. Enligt

Lill-Babs platsar hon inte i prinsesstolen 

 

gnager på ben

Att dela på ett ben med bästa kompisen är aldrig

fel. Jag köper svenska tjurmuskler till mina 

hundar, så bra ben. 


Tävla eller inte

Vissa människor är riktiga vinnarskallar och älskar att tävla, sådan är inte jag   Jag tycker att spela sällskapsspel kan vara en trevlig underhållning men att vinna är inte så viktigt. Detta gör att vissa personer inte uppskattar att ha med mig i laget. En person som inte ger allt för att vinna. När det gäller hundarna så har jag genom åren provat många olika hundsporter, genom att gå olika kurser men aldrig tävlat. Jag gillar att göra saker med mina hundar och jag vet att jag träna bättre hemma om vi går kurs. Jag vill inte komma till kursen och vara sämst 

I våras var det Darins tur att få gå på kurs. Jag anmälde oss till nybörjarkurs i rallylydnad. Jag har för många år sedan gått detta med Wilbur så lite koll hade jag, dock inte Darin. Han kunde två kommandon när vi började på kursen, stå och backa. Som de flesta mopsar så var han kontaktsökande, lyhörd och gjorde det mesta för godis. Detta gjorde att vi enligt mig blev riktigt bra. Jag kände mig mycket nöjd när kursen var slut. Han kunde de flesta av de 33 skyltarna om bara matte höll koll på vad vi skulle göra. 

rallyskylt närbild

En av alla skyltar som vi kan helt ok 

Som vanligt tränar jag bäst när vi gå kurs och under sommaren blev det några sporadiska träningspass. Men när jag såg att det erbjöds en ny kurs med start under hösten så anmälde jag oss igen. Nu började verkligen momenten sitta och vi kunde till och med göra några utan att ge godis vid varje skylt. Tanken att kanske våga tävla började komma. 

I oktober fick jag möjlighet att följa med mamma på hennes valpkurs och just denna gång skulle de få prova på rallylydnad. Hennes instruktör sa då till mig att du kan ju ha som mål att anmäla dig till en tävling i år, då har du ju nått ditt mål bara du kommer dit. Detta tyckte jag lät som en bra idé och jag började undersöka hur man rent praktiskt gjorde för att anmäla till en tävling. På Svenska Brukshundklubbens hemsida fanns all information och efter lite registrering och letande så hitta jag en lämplig tävling. 14 november i Värnamo, de hade två nybörjarklasser på en och samma dag. Jag anmälde och kände mig så förväntans full och ännu mer motiverad att träna. Nu började vi träna hela banor med minimalt med godis och Darin var så duktig. 

Döm om min besvikelse när jag får ett mail om att jag har blivit bortlottad och är på reservplats   Detta var något som inte fanns med i min planering. Så nu håller jag tummarna för att jag ska få en plats och försöker hålla motiveringen uppe till att träna. 

Här kommer ett litet smakprov på när vi tränade.


 

Blogghistorik

«augusti 2021»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Nu är det gjort!
Sommarvärme
Exteriörbedömning
Äntligen
Fler födelsedagar
Grattis
Vinterdag i januari
God fortsättning
Annorlunda höst
Tävla eller inte

Arkiv
2021
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 21
  Totalt: 10134