Blogginlägg

Nu håller vi tummarna!

Förra helgen var vi och parade Laleh (P'zazz Best Champagne Ever) med fina Tiger (C.I.B. DK UCH FI UCH FI V-14 SE UCH
P'Zazz Hey Handsome). Så nu håller vi tummarna att det kommer valpar i början på april.  Både Laleh och Tiger är testade för PDE, Laleh är N/S och Tiger är N/N. Vad detta innebär för kommande valpar kan du läsa mer om här http://mopsorden.se/assets/test_pde.pdf 

 

Laleh specialen 18   

Laleh 

Tiger

Tiger                                                                                                  

Darin har börjat på en trixkurs. Fokus är att öva upp sammarbetet med din hund genom att hunden lär sig olika trix. Vi använder oss mycket utav klickerna och Darin börjar bli riktigt duktig nu. Det är också nyttigt för honom att träffa andra hundar än mopsar och att kunna hålla fokus på mig när det är gott om störningsmoment. 

på kurs

Söta lilla Darin på kurs 

 


Agility

Igår söndag åkte Laleh och jag till ett kallt ridhus utanför Finspång. Vi skulle för första gången prova på agility. Med hjälp av duktiga klubbkompisar gick det strålande. Laleh tyckte det var såååååå kul och jag med . Vi fick prova på tunneln och Laleh var helt orädd och förstod ganska snabbt vad hon skulle göra.  Det var till stor hjälp att det bjöds på kokt lever  . Vi fick också prova på några hinder. Det gick toppen så länge jag gjorde rätt. Det var mycket att hålla redan på, vänster hand, höger hand, byta riktning    Jag hoppas verkligen vi kan åka nästa söndag. Då det var fullt upp att hålla reda på vad jag skulle göra så glömde jag helt bort att fota   Istället får det bli några vinterbilder från vår promenad idag på morgonen. Härligt att kunna gå när det är ljust och sol.

 

alla på stenen 2

Hela ligan 

D och LB i profil stående närbild

D och LB på stenen i profil. närbildjpg

Mor och dotter i profil 

 

 

 

 

 


Nytt år nya möjligheter

Nu är jul och nyår över och vi har haft det så bra. Hundarna fick en mycket uppskattad julklapp, en lång leksak där de kan hålla i varsin ände och dessutom piper den på mitten. De fick också en ny sorts ben, lammfötter. De har varit mycke uppskattade och har hållt längre än vanliga ben. De kommer vi verkligen att köpa igen.

julklapp

lammfötter

Mumsiga lammfötter 

Nyår firades i Torslanda i kompisarnas nya stora hus. Alla mopsarna var med och det var skönt att de inte brydde sig om alla fyrverkerier. Tyckte dock att de mesta var runt midnatt och inte alls så mycket som förr om åren. Skönt att många valt att hoppa över fyrverkerier. Det nya året inleddes med strålande sol och vi tog en långpromenad ner till havet.

havet nyårsdagen

Vi fick lite snö innan jul men den är borta nu. Jag vill ha mer snö så att det inte blir så mörkt. I väntan på våren så väntar vi också på att Laleh ska börja löpa. Då är planen att para henne och hoppas på valpar fram till våren 

Lill-Babs i snön 1    Lill-Babs i snön 2

Lill-Babs 


Snö och snart jul

Vi har fått lite snö och det är så härligt att slippa leriga hundar. Våra valpar älskar att busa i snön   

Darin och Lill-Babs i snön

Darin snart 6 månader och Lill-Babs 8 månader

Lill-Babs i snön 2

Lill-Babs 

Det är inte många dagar kvar till jul och det ska bli skönt med lite extra ledigt. Snäll som jag är så har jag också redan fått min första julklapp   En jättefin dyna att ha i buren (nästan så fin att jag inte vill använda den). Tack bästa Cathrin 

dynan redigerad

Min nya fina dyna med både mopsar och kennel namn 

Jag önksar er alla en skön jul och ett gott nytt år!


Tiden går

När man bor på landet som vi gör det blir det verkligen mörkt den här årstiden. Nu sker de flesta promenader i pannlampans sken. Men mörkret ger också en sitlla stämmning, man går i sin egen lilla värld där i mörkret.

promenad i pannlampan 1

Våra valpar har vuxit och blivit stora de är inte så små längre, redan 5 och 7 månader. De är verkligen härligt att ha flera unga hundar, de har sådan glädje av varandra och leker mest hela dagarna. Något även de vuxna hundarna uppskattar 

små i skogen

Lill-Babs och Darin 

Till helgen är det årets sista hundutställning för oss, Stockholm Hundmässa. Det är 80 mopsar anmälda så det ska bli kul att få se mycket mopsar    Det är även tävlan om titeln Svenskvinnare.

Plura Svensvinnare

Ett härligt minne från 2014 när Plura blev BIR och svenskvinnare för domare Yvonne Larsson.


 

Blogghistorik

«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Debuten
På tur till Finland
Semester
Så kom dagen
6 veckor
Nu är det bestämt
Oj vad de växer!
Grattis ABBA-kullen!
Det kom en hälsning
Magen växer

Arkiv
2019
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 95
  Totalt: 4002