Blogginlägg

Nytt år nya möjligheter

Nu är jul och nyår över och vi har haft det så bra. Hundarna fick en mycket uppskattad julklapp, en lång leksak där de kan hålla i varsin ände och dessutom piper den på mitten. De fick också en ny sorts ben, lammfötter. De har varit mycke uppskattade och har hållt längre än vanliga ben. De kommer vi verkligen att köpa igen.

julklapp

lammfötter

Mumsiga lammfötter 

Nyår firades i Torslanda i kompisarnas nya stora hus. Alla mopsarna var med och det var skönt att de inte brydde sig om alla fyrverkerier. Tyckte dock att de mesta var runt midnatt och inte alls så mycket som förr om åren. Skönt att många valt att hoppa över fyrverkerier. Det nya året inleddes med strålande sol och vi tog en långpromenad ner till havet.

havet nyårsdagen

Vi fick lite snö innan jul men den är borta nu. Jag vill ha mer snö så att det inte blir så mörkt. I väntan på våren så väntar vi också på att Laleh ska börja löpa. Då är planen att para henne och hoppas på valpar fram till våren 

Lill-Babs i snön 1    Lill-Babs i snön 2

Lill-Babs 


Snö och snart jul

Vi har fått lite snö och det är så härligt att slippa leriga hundar. Våra valpar älskar att busa i snön   

Darin och Lill-Babs i snön

Darin snart 6 månader och Lill-Babs 8 månader

Lill-Babs i snön 2

Lill-Babs 

Det är inte många dagar kvar till jul och det ska bli skönt med lite extra ledigt. Snäll som jag är så har jag också redan fått min första julklapp   En jättefin dyna att ha i buren (nästan så fin att jag inte vill använda den). Tack bästa Cathrin 

dynan redigerad

Min nya fina dyna med både mopsar och kennel namn 

Jag önksar er alla en skön jul och ett gott nytt år!


Tiden går

När man bor på landet som vi gör det blir det verkligen mörkt den här årstiden. Nu sker de flesta promenader i pannlampans sken. Men mörkret ger också en sitlla stämmning, man går i sin egen lilla värld där i mörkret.

promenad i pannlampan 1

Våra valpar har vuxit och blivit stora de är inte så små längre, redan 5 och 7 månader. De är verkligen härligt att ha flera unga hundar, de har sådan glädje av varandra och leker mest hela dagarna. Något även de vuxna hundarna uppskattar 

små i skogen

Lill-Babs och Darin 

Till helgen är det årets sista hundutställning för oss, Stockholm Hundmässa. Det är 80 mopsar anmälda så det ska bli kul att få se mycket mopsar    Det är även tävlan om titeln Svenskvinnare.

Plura Svensvinnare

Ett härligt minne från 2014 när Plura blev BIR och svenskvinnare för domare Yvonne Larsson.


Glädje och sorg

Jag steker pannkakor och tårarna rinner. Inte för att det är så tråkigt att steka pannkakor det gör jag varje torsdag, utan för att idag är det ingen vanlig torsdag. Han sitter vid mina fötter som han brukar och väntar på att han ska få en lite bit, han älskar pannkakor. Idag får han inte en liten bit, han får en hel pannkaka. Det här är sista gången. Om mindre än 30 minuter ska han och jag åka, den sista resan. Det är fruktansvärt och hemskt.  

Att leva med hundar är fantastiskt och jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan dem. Men när sista dagen kommer så är det fruktansvärt. I över 10 år fick vi har våran fantastiska Iggy. Han var vår första mops och den som gjorde att vi förstod vilken fantastisk ras detta var. Han har varit med och på sitt kloka, lugna vis fostrat alla våra mopsvalpar och han fattas oss så det gör ont. Men ingen får leva för evigt och vi får vara glada åt de åren vi fick.  Nu är han en ängel och vi får tänka på den glädje han skänkt oss men det är tomt 

 i soffan

Att få leva med gamla hundar är fantastiskt. Vi kommer att sakna vår gentleman 

 


Äntligen!

Den 24/8 åkte Dilba och jag till Nynäshamn, där mötte vi upp kompisar för att sedan åka vidare till Gotland. Det var första gånge som jag åkte till Gotland för att ställa hund. Förväntningarna var höga, utställning både lördag och söndag och Dilba behövde bra ett cert till för att bli champion.  Vi hade ett mysigt hotell med bra rum men framför allt var det havsutsikt. 

DSC_1238

Härlig utsikt från hotellrummet

DSC_1245

Dilba med nya kompisen Tanya.

Vi bodde nära utställningen och det var skönt att inte behöva gå upp tidigt. Det var 35 mopsar anmälda och i Dilbas klass var det 8 tikar. Hon placerade sig som 3 i klassen och det känndes så där   Det gick bättre för kompisarna som blev BIR , tog båda certen och fick hp på sin uppfödargrupp.  Jag fick hjälpa dem i stora ringen och fick för första gången visa en Chinese crested, kul men svårt när man bara är van att visa mops. Efter utställningen så åkte vi för att äta på den fantstiska restaurangen Bakfickan.  En mysig liten fiskerestaurang mitt inne i Visby.

DSC_1240        DSC_1242

Söndag och nya tag, även idag var det 35 mopsar anmälda. Idag hade vi ringarna bredvid varandra och Felicia kunde fota lite när Dilba och jag var inne i ringen. 

Dilba stå gotland

 

Dilba bus 2

Dilba bus 1

 

Dilba var på så bra humör denna söndag och busade och showade i ringen. Hon visade sig från sin bästa sida och det tyckte domaren också. Dilba vann sin klass och blev sedan bästa tik. Hon fick det efterlängtade certet och som bonus även CACIB. Så denna söndag blev hon äntligen Svensk utställnings champion SE UCH   Efter utställningen åkte vi och firade med glass. 

DSC_1259

Det fanns så mycket att välja på, mums vad det var gott.

Efter glassen åkte vi och fotade hundarna. Tack Felicia Lemmeke för de fina fotona!

Dilba championrosett

 

Dilba gotland ståbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Blogghistorik

«augusti 2019»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Semester
Så kom dagen
6 veckor
Nu är det bestämt
Oj vad de växer!
Grattis ABBA-kullen!
Det kom en hälsning
Magen växer
Nu håller vi tummarna!
Agility

Arkiv
2019
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 160
  Totalt: 3732