Blogginlägg

Valparna växer

Nu har valparna redan hunnit bli två veckor. De har öppnat ögonen och alla växer så det knakar   Mesta tiden så sover de såklart men har börjat vara vakna små stunder och då ser man att de försöker leka med varandra    Denna kullen ska heta på C, så nu kollar vi på artister och grupper på C. Blir detta Carola- Celine- eller kanske Cherkullen?

i en hög 1

Mest hela dagarna så sover de små raringarna.

hej 2v

Hej, hej, lite nyfiken 

mys med mamma 2 v

Mys med mamma Laleh

Matdags 2v

2 veckor och vi växer så det knakar

Laleh chillar

Bästa mamman, Laleh 


Valparna har kommit!

Denna gång var Laleh betydligt större än vid de andra gångerna. Detta gjorde att vi trodde det  var många valpar i magen. Valparna var beräknade i början på mars och på morgonen den 2/3 så ville inte Laleh ha någon frukost. Detta brukar vara ett säkert tecken på att något är på gång. 

24 februari

24/2 en vecka innan valparna kom. Laleh är rejält

stor, har gått upp 3 kg. 

Under dagen är Laleh som vanligt men framåt kvällen börjar hon visa tecken på att valpningen är nära.  22.30 kommer de första krystvärkarna och kl. 0.35 kommer första valpen, en hane som väger 180 gram.

Valp 1

Första valpen ute, en hane 

Sedan kommer de med jämna mellanrum och klockan 3.50 kommer sista valpen en tik som väger 168 gram. Det blev sex stycken valpar, 2 hanar och 4 tikar. Hela förlossningen gick bra och alla valpar var pigga direkt vid födseln. 

6 valpar

Hela ligan 

Laleh är en så duktig mamma, hon matar och pysslar med sina små. Nu håller vi tummarna för att allt fortsätter att gå bra.

 


Lördagsutflykt

I lördags var Adele och jag på en egen liten utflykt till Karlskoga. Det var Degefors BK som ordnade inofficell hundutställning. Det var en mycket trevligt ordnad utställning. Adele och jag var där för att träna. Hon var så duktig, hon busade nästan ingenting i ringen  Domare Andreas Lantz gillade Adele jättemycket, hon fick fin kritik och blev bäst i rasen och vann sedan även grupp 9. I BIS-finalen så blev vi kvar bland de fem bästa innan domaren till slut valde att tacka av oss. Trötta och glada skyndade vi oss hem för att ta emot kvällens gäster (som redan hade hunnit komma  ).  Tur att husse var hemma och fixade en toppen middag 

 

Degefors 1

Att stå still mer än 2 sekunder 

är onödigt tycker Adele 

BIG 1 i Degefors

Vinst i grupp 9, här med domare 

Andreas Lantz.


Måndag i februari

En vanlig måndag i februari och när hundarna och jag ska ut på promenad så blåser det rejält och regnar lite lätt. De struntar de i och går gladeligen iväg på dagens runda. De har hunnit göra en snygg femfläta på den korta biten de gå kopplade och vi tycker alla det är skönt när det äntligen är dags att koppla loss. 

Fullt ös

Fullt ös med de tre yngst i täten 

hela gänget

Det är inte lätt att få med alla på samma bild och 

de smälter in bra på åkern 

adele på sten

Adele 

Darin på sten

Darin

Dilba på sten

Dilba

Laleh på sten

Laleh

laleh heligur

Laleh börjar bli rejält rund om magen. I början på

mars kommer valparna. 

 


Nu håller vi tummarna!

I bland blir det inte som man har tänkt sig. Den 14/12 var min plan att åka till Stockholms hundmässa.  Årets sista utsällning som i år bjöd på två mopsspecialister till domare. Birgit Sluiter skulle döma juniorer och veteraner och Renée Sporre Willes skulle döma övriga. Jag hade anmämlt Darin som skulle gå sista gången i juniorklass och Laleh i öppenklass.

Men den 13/12 tillbringade jag på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Vår son Isak som varit sjuk under hela veckan blev tillslut så sjuk att vi fick ringa efter ambulans. När han kom in var han jätte, jättesjuk. Han hade drabbats av sepsis (blodförgiftning).  Han låg nästan en vecka på intensiven och det var tuffa dygn innan kroppen svarade på alla behandlingar och han sakta började bli bättre. Nu är han äntligen hemma efter 3,5 veckor på sjukhuset 

Lagom till julhelgen så började både Adele och Laleh löpa. Så vi avslutade och började året med att para hund   Laleh är parad med Darin, så nu håller vi tummarna för valpar i början på mars. Här kan du läsa mer om Darin och Laleh

Parning

Vi hoppas på valpar i mars 

Årets första utsällning är My Dog i Göteborg. Till denna kom vi iväg och jag hade denna gång med mig Darin. Han gick första gången i unghundsklass. Det var hela 7 unghundar på plats vilket gjorde den till dagens största klass. På söndagen dömde Åsa Fröding Andersson och Darin blev 3:a bästa hane. På måndagen dömde Lisa Molin, Darin fick excellent med ck och kom 3:a i sin klass. 

My Dog 1

Darin och jag på My Dog

Fotograf Torbjörn Seim

 

 

 


 

Blogghistorik

«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Grattis
Vinterdag i januari
God fortsättning
Annorlunda höst
Tävla eller inte
Kennelträff
Testresultat
Semester
BPH
Det händer mycket nu

Arkiv
2021
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 100
  Totalt: 9257