Blogginlägg

Vilken lycka!

Lördagen den 16/11 var Adele och jag på valputställning. Det var Östergötlands Kennelklubb som annordnade sin årliga valputställning. Denna utställning hålls till minne av Gunnar Strömbert. För mig känns det lite extra då det var just från Gunnar som vi köpte vår bullterrier Wilma 1998. 

SANY0113

Wilma, Isak och Emil hösten 2006

Jag har varit med nästan alla mina valpar på ÖKK:s valputställning.  Det är en utställning som ligger nära och som är mycket bra organiserad.  Det är bra träning för valparna och reslutatmässigt har det också gått bra för våra valpar här. Vår första mops Iggy blev BIS-3 2008, Laleh blev BIG-4 2015 och Dilba blev BIS 2016.  

Dilba BIS valp

Dilba BIS 2016 

Så i år var det alltså Adeles tur. Det är i Totohallen på Mantorptravet så det är ganska trångt.Vi var där i god tid för att hinna vänja oss vid miljön och hinna se lite andra valpar. Vi träffade flera som vi kände och hann med lite hundsnack innan det var vår tur att gå in i ringen.

Adele var den enda mopsvalpen så utan konkurrens så blev hon BIR-valp med hp. Hon har kommit in i en period när hon tycker det är lite läskigt på bordet så det var nyttig träning. Domaren var så bra med valparna så att de fick en positiv upplevelse i ringen. När alla hundar från grupp 9 var bedömda så hade vi gruppfinal. Vi var nu ca 10 hundar i ringen och det blev en riktig utmaning för Adele, med hundar både framför och bakom sig. Hon kunde inte förstå varför hon inte fick leka med dem   Trot lite hopp och studs så vann Adele gruppen   Vi fick nu vänta en stund till och fick sedan möta de andra gruppvinnarna från grupp 1 och 2. Även nu gick det bra och Adele blev BIS. Vilken lycka det var att få vinna BIS med sina fina valp som man dessutom har fött upp själv. Det var en härlig känsla, första gången för mig   Tack Carina Felix Gabrielsson för att du stannade kvar och fotade!

BIS valp Mantorp

Adele och jag med BIS-domaren Annelie Karlsson


Debuten

I går den 13/10 gjorde Adele sin utställningsdebut. Det var på SDHK:s utställning i Timrå och domare var Clodagh Fallon från Irland. Det var Adele och en tikvalp till i hennes klass. Att gå i ringen var lattjo lajban och det behöver vi verkligen träna mer på. Adele fick jättefin kritik och blev bästa mopsvalp. Detta innebar att vi sedan fick tävla vidare mot alla de andra valparna som var på utställningen. Detta gillade Adele rejält, hon försökte leka med alla de andra valparna i ringen   Domare nu var Markus Gisslén och han gillade Adele så mycket att hon placerade sig på tredjeplats (BIS 3) av alla valparna som var där. Nöjda åkte vi hela vägen hem till Grytgöl. 

Adele Bis 3 valp

Glad och stolt matte och uppfödare.

Adele 6 månader


På tur till Finland

Klockan är bara 3.15 när jag parkerar hemma hos min granne Jeanette. Äntligen har dagen kommit när vi ska göra vår resa till Finland. Vi är båda trötta men förväntansfulla på vad helgen har att erbjuda.  Vi är glada åt den tidiga timmen när vi börjar närma oss Stockholm. För två lanlollor som vi så är det redan mycket trafik, och när GPS:en och skyltarna mot hamnen inte överensstämmer drabbas vi av lätt panik och börja fundera på om vi slagit in fel hamn   Vi följer dock skyltarna och är i god tid till båten, skönt! 

Det är en härlig sommarmorgon och efter att vi hittat till vår hytt så går vi upp på däck för att lufta hundarna.

på båten

Laleh och Darin är med på resan.

utsikt från båten

Stockholmskärgård är en vacker syn. 

båten hundtoa

Rastplatsen på färjan fick vi inte våra hundar att gilla 

Det är en härlig och lugnd överresa med fantastiskt väder. Detta gör att vi tillbringar mycket tid uppe på däck. När vi som bäst sitter och njuter av utsikten av Ålandsskärgård så ser plötsligt Jeanette en älg som simmar jämte färjan. Jag tror först att hon skojar med mig, men där jättenära båten simmar det en stor älgtjur. Han har rejäla horn, 4 taggar på varje sida och han är helt oberörd av färjan. När vår förvåning släpp så lyckas jag till slut få upp kameran och bilden visar en liten brun plutt, och ja, det är en stor älg 

älgen

Efter en hel dag på båten är vi äntligen framme i Åbo. Glada ihågen packar vi ihop våra saker från hytten för att gå till bilen. Det är bara det att varken jag eller Jeanette hade en tanke på imorse att notera vad vi parkerade bilen.  Färjan är stor men efter lite letande så hittar vi vår bil, det var tack och lov lite folk och bilar på färjan så den syntes lätt 

Efter rastning av hunar i Åbo knappar vi in Scandic Riihimäki på GPS:en och börjar köra. Det ska ta ca 2 h, vägen är bra och det rullar på mil efter mil. Tillslut säger Jeanette att nu är vi snart framme, bara 10 min kvar. Jag upplyser Jeanette om att jag tycker det är konstigt att det inte på en enda skylt har stått Riihimäki. Så meddelar GPS:en att vi är framme och vi står utanför Scandichotell. Med den lilla detaljen att vi fortfarande inte är i Riihiämki   Vi slår in på nytt i GPS:en som säger att vi är framme. Fram med bokninen och letar upp en adress till hotellet, vi är inte framme. Hotellet är 12 min bort och vi rattar vidare.

Klockan är nu 21.30 och vi börjar blir riktigt trötta. Tillslut säger äntligen GPS:en att vi är framme. Nu är dock problemet att vi ser inte hotellet. Det ska ligga precis vid en ronell och vi åker runt , runt för att hitta hotellet. Efter 5 varv och lika många försök att åka åt olika håll för att hitta hotellet börjar det kännas hopplöst. Tanken på att sova i bilen börjar kännas lockande. Det är fortfarande över 20 grader ute och hur obekvämt kan det vara? Vi gör ett sista försök att hitta hotellet och Jeanette går in på den stora teatern som ligger vid rondellen för att fråga efter Scandic Riihimäki. Hon kommer ut och meddelar glatt att vi har rum på hotellet som ligger vid teatern. Det har bytt namn! Men va f-n, det vore väl bra om de upplyst sina gäster om det! Väl uppe på rummet är det 100 grader varmt, fönstret går att öppna 20 cm och  vi startar den fläkt som lägligt står på rummet. Vi somnar tillslut glada över att slippa sova i bilen även om det kändes lockande med tanke på värmen i rummet. 

Laleh på hotellet

Laleh gillar att sova på hotell, då får man ofta

sova i sängen 

Vi bor nära utställningsplatsen och det är en mycket välorganiserad utsällnings som hålls på en travbana. Vi ska ställa både på lördagen och söndagen. På lördagen blir Jeanettes tik BIR med cert och där med Finskchampion, för mopsarna går det ingen vidare. 

middag 

Vi åker hem och firar med god mat på hotellet.  

Dag två och vi kommer fram till en utställningsplats som är vit av dimma. Cavaliererna går först och idag blir Jeanettes tik avtackade redan i sin klass som för övrigt var riktigt stor. Hon är dock nöjd, hon har fått det hon kom hit för sitt finska cert   Mopsarna börjar och det har hunnit bli riktigt varmt. Vår domare dömer snabbt som vinden och han påbörjar sin bedömning redan innan alla är på plats i ringen så det gäller att vara med. Som alltid dag nummer 2 är Laleh lugnare och visar sig riktgit bra. Vår domare verkar gilla rörelser och vi få gå och gå, detta passar Laleh.  Idag är det vår dag och hon slutar som bästa tik med cert och CACIB   

BIR och BIM

resultat

rosetterna

Glada och nöjda åker två Grytgölsbor hem från Riihimäki med precis det som vi ville ha. Det är en härlig känsla när det går bra för alla. Hemresan blir liksom så mycket lättare då. Denna gång kollar vi noga vad vi ställer bilen och kan glada pusta ut när vi stax före 7 på måndagsmorgonen passerar Södertälje. Till och med att komma ut ur stan gick bra. Lyckliga när vi börjar närma oss våra egna breddgrader pratar vi om vart nästa resa ska gå. Kanske den där Balkan-tour som vi fick reklam om 

 

 

 


Semester

Semester från jobbet och vardagen får andra rutiner. Härligt tycker både jag och hundarna 

DSC_0917

Att simma i poolen är bra motion, så där 

kul tycker mopsarna 

DSC_0982

Mopsarna älskar att vara med över allt. Här hjälper

Lill-Babs till att vika ihop poolöverdraget 

Adele 3 månader

Adele börjar bli stora tjejen 3 månader 

DSC_0991

Äntligen börjar vi hitta svamp på

våra promenader. 

DSC_0993

Även våra höns njutere av sommaren.

 


Så kom dagen

När Laleh var ca 1 år började jag leta efter en hane som skulle passa henne. Efer en hel del letande och diskuterande med kloka vänner känndes det som jag hittat honom med stort H, P'zazz Hey Hansome. Så kom dagen då det var dags för parning, en lördag då stora delar av Sverige vaknade upp till 30 cm snö. Trots detta lyckade vi få till ett möte med de tilltänkta  . Sedan var det bara att hålla tummarna och det gick vägen. Den 4/4 föddes 2 tikar och en hane, vilken lycka.  

hela gänget 6 dagar

Laleh var en mycket duktig mamma som tog hand om de små på bästa sätt och med stort tålamod. Det var tre härliga valpar med så stora personligheter. Coola Allan, kavata Selda och vår egen kloka lilla Adele. 

Förra veckan kom då dagen då det var dags för valparna att flytta. Vi önskar Allan och Selda stort lycka till i sina nya familjer 

9 veckor bakom galler


 

Blogghistorik

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Kennelträff
Testresultat
Semester
BPH
Det händer mycket nu
8 veckor
Att fota valpar
Grattis på 2-års dagen
Grattis på 1-årsdagen
Valparna 4 veckor

Arkiv
2020
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 5
  Denna månad: 211
  Totalt: 7502