Blogginlägg

Nytt år

2024 har gjort sitt intåg och det har hos oss börjat riktigt kallt. När temperaturen är närmare - 20 då vill inte mina mopsar gå ut alls, särskilt inte Miss Li. Hon vill inte gå ut när det är kallare än - 5 men Miss Li fick ett täcke av tomten och tycker att promenaderna är något bättre. 

Planeran för 2024 är att ställa ut våra yngre hundar på en del utställningar i Sverige men säkert också någon utomlands. Jag har också planerat att göra BPH och RFG-S på de hundar som jag tänker ska användas i avel framöver. När det kommer till valpplaner så är planen att para Miss Li när hon löper nästa gång i vår.  Är du intresserad av en valp från oss senare i sommar så håll koll på hemsidan under valpar. 

snö Adele och Miss Li 

Adel och Miss Li en kall men solig

promenad. 


December 2023

Nu har vi rejäl vinter hemma hos oss, kallt och gott om snö. Mina mopsar är inga fans av snö och kyla. Men så klart får det bli promenader ändå. Miss Li har kortast päls och önskar sig ett skönt täcke av tomten. 

vinterbild

Snöigpromenad tyvärr ingen sol   Från vänster

Adele, Darin, Lill-Babs och Miss Li.

I början på december var jag på föreläsning om balansbollsträning. Det var ett mycket intressant föredrag och vi som hade hundar med oss fick också prova på att träna lite. Detta var riktigt kul och passande träning att göra nu på vintern då den lätt går att göra inomhus. 

balansträning

Miss Li provar på balansbollsträning för 

första gången.  Hon var så duktig 

Årets sista utställning är alltid i Stockholm och vi var där med flera av våra hundar (Molly, Miss Li, Adele och Laleh). Det var rasspecialist Moa Persson som dömde. Alla hundarna fick excellent och mest nöjd är jag att det i Mollys kritik stod att hon hade dagens bästa päls   Det finns också en hel del saker att köpa på mässan och en ny hundsäng inhandlades. Den fick klart godkänt av hela ligan som alla fick plats i nya korgen. 

nya korgen

Mysigt när alla får plats 


Andningstest

Den 16 oktober åkte jag med Adele, Darin och Miss Li till en hundhall utanför Örebro. Det var inte hundträning som stod på schemat i dag utan andningstestet RFG-S.

Detta är ett andningstest som är framtaget i Storbritanien av veterinär Jane Ladlow. Det är endast specialutbildade veterinärer som får göra detta test. Veterinären lyssnar på hundens andning före och efter ett gångtest. De graderar sedan andningen från 0-3, där 0 är det bästa. Det är endast hundar som får en 0 eller 1 som får användas i avel. För att få ett officellt resultat ska hundarna vara minst 24 månader. Vill du läsa mer om detta test kan du klicka här.

Veterinären testade hundarna en i taget och de fick alla tre graderingen 1, alltså godkända att använda i avel. Detta gjorde mig så glad och extra skönt med tanke på att jag tänkt para Miss Li när hon löper i vår och Darin får forstätta som avelshane. 

Darin och Miss Li

Darin med dotter Miss Li

båda med en 1:a på andningstestet 


Sommaren 2023

Än är ju inte sommaren riktigt slut även om semestern är det. Stor del av vår sommar gick åt till att umgås med våra valpar. Vi hade för första gången två kullar samtidigt som föddes med 5 dagars mellanrum. Det var totalt 6 valpar och då är det fullt ös. Du kan läsa mer om de olika kullarna under fliken "Tidigare kullar". 

Bus

Mycket bus i sommar

Det har också blivit en hel del utställningar för Molly och Laleh. Bland annat var vi på European Dog Show i Danmark och där gick det riktigt bra för Molly. Hon kom tvåa i juniorklass av 11 st andra juniorer. Hon har också blivit BIR och tagit sitt första cert i sommar. Laleh som är 8 år har nu fått börja tävla i veteranklass. Hon har blivit bästa veteran på flera utställninar och också vunnit veteran CACIB. 

Molly BIR

Molly BIR i Eskilstuna

Molly BIS 2 unghund

Molly BIS 2 - Unghund i Eskilstuna


Valparna växer

Tiden går fort och valparna har redan hunnit bli 4 och 5 veckor. Det innebär att de har fått flytta ner och träffa de andra hundarna. De har också fått börja smaka vanlig mat, bordskicket är så där  . Att leka med sina syskon och kusiner är riktigt kul och även leksaker börja bli intressanta. Vi håller också som bäst på att fundera på vad valparna ska heta. Våra valpar har låttitlar som namn och denna gång ska artisterna börja på E och F. E-kullen är tikarna och blir troligtvis en Elvis-kull. På F har det varit riktigt svårt att hitta en artis men kanske blir det en Frank Sinatra-kull.

två tikar äter

Tikarna tycker det är helt

okej med valpmat.

4 äter

Hanarna testar på valpmat,

inte riktigt övertygade än 

om detta är gott eller inte. 

tre valpar

Killarna myser på sin kusin 

två valpar

Syskonkärlek


 

Blogghistorik

«februari 2024»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

Senaste inlägg
Nytt år
December 2023
Andningstest
Sommaren 2023
Valparna växer
Vi har fått valpar
Valpar i magen?
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022

Arkiv
2024
 •    Januari
 • 2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 15
  Denna månad: 392
  Totalt: 26392