Blogginlägg

Valparna växer

Tiden går fort och valparna har redan hunnit bli 4 och 5 veckor. Det innebär att de har fått flytta ner och träffa de andra hundarna. De har också fått börja smaka vanlig mat, bordskicket är så där  . Att leka med sina syskon och kusiner är riktigt kul och även leksaker börja bli intressanta. Vi håller också som bäst på att fundera på vad valparna ska heta. Våra valpar har låttitlar som namn och denna gång ska artisterna börja på E och F. E-kullen är tikarna och blir troligtvis en Elvis-kull. På F har det varit riktigt svårt att hitta en artis men kanske blir det en Frank Sinatra-kull.

två tikar äter

Tikarna tycker det är helt

okej med valpmat.

4 äter

Hanarna testar på valpmat,

inte riktigt övertygade än 

om detta är gott eller inte. 

tre valpar

Killarna myser på sin kusin 

två valpar

Syskonkärlek


Vi har fått valpar

Nu är äntligen valparna här! Den 20 april fick Adele 2 st tikvalpar. Det var två stora flickor som vägde 193 gram och 205 gram när de föddes. De föddes utan dramatik och med ett par timmars mellanrum. Detta är Adeles andra kull och hon är även denna gång en riktigt duktig mamma. 

Första tikvalpen

21.00 och första tikvalpen är född 

Nyfödda tikvalpar

23.00 och valp nummer 2 är också 

född, fortfarande blöt men tuttar redan 

Även Miss Li har fått sina valpar. Hon lurade oss och de kom lite tidigar än vad vi trodde. Husse jobbade hemma och hade koll på den blivande mamman. Han tyckte att han anade att det var valpar på gång så jag åkte hem från jobbet innan jag skulle åka vidare till universitetet i Linköping. Även jag tyckte det verkade vara valpar på gång och ställde in resan till Linköping.  Jag är i trädgården en stund med några av våra andra hundar och får skynda mig in då husse ropar första valpen är redan ute. Miss Li hade en lätt förlossning och födde valpar på löpande band, 5 hanar föddes. En var dock svag och klarade inte mer än ett dygn. Men nu har hon 4 stycken fina hanar. Hennes valpar var inte lika stora som Adeles utan vägde mellan 138- 148 gram. Detta är Miss Li:s första kull men hon är en sådan duktig mamma. Visste direkt hur hon skulle ta hand om de små 

hanvalpar 5 dagar

Våra hanvalpar 5 dagar gamla 


Valpar i magen?

Nu har det gått några veckor sedan Adele och Miss Li parades. Den stora frågan är ju så klart om det finns några valpar i magen? De första veckorna är det inte så lätta att veta om tiken är dräktig, det finns inga test som det gör för människor.  Men nu har det gått några veckor och jag hoppas och tror att båda tikarna är dräktiga. Valparna är beräkande till slutet av april.  

valpmagar

Vi håller tummarna för att det finns valpar här inne 


2023

Då är vi en vecka in i 2023. Vi har i dagarna fått jättemycket snö. De flesta av våra mopsar gillar snön så länge det inte är massor av minusgrader. Den enda som är lite skeptis är Laleh. På ålderns höst har hon blivit riktigt bestämd om när hon tycker det är lämpligt att gå ut och inte. Morgonkissen ska helst inte vara före 10 

Laleh på bordet

Laleh vår drottning

Hon gör precis som hon vill. Idag hittade jag henne sittande på bordet i tv-rummet. Mycket besviken att ingen glömt något ätbart   I april fyller hon 8 år och tanken är att hon kommer att ställas i veteranklass. 

Adele pulsar

Adele pulsande i all snö som kommit

Dilba Miss Li och LB

Dilba, Miss Li och Lill-Babs

Darin och Miss Li

Darin med dotter Miss Li

 


God Jul och Gott Nytt År

Snart är 2022 till enda och vi vill önska alla en God Jul och Gott Nytt år! När Adele och Miss Li löper nästa gång så är vår plan att para dem. Det blir troligtvis i början på februari så vi hoppas så på valpar i vår. Mer information kommer att läggas ut på hemsidan. 

Kan vara en bild av hund och inomhus

 


 

Blogghistorik

«juni 2023»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Valparna växer
Vi har fått valpar
Valpar i magen?
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022
Kennelträff
Utställning i Gimo
Vår första champion
Molly på besök

Arkiv
2023
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 76
  Totalt: 14619