Blogginlägg

Tävla eller inte

Vissa människor är riktiga vinnarskallar och älskar att tävla, sådan är inte jag   Jag tycker att spela sällskapsspel kan vara en trevlig underhållning men att vinna är inte så viktigt. Detta gör att vissa personer inte uppskattar att ha med mig i laget. En person som inte ger allt för att vinna. När det gäller hundarna så har jag genom åren provat många olika hundsporter, genom att gå olika kurser men aldrig tävlat. Jag gillar att göra saker med mina hundar och jag vet att jag träna bättre hemma om vi går kurs. Jag vill inte komma till kursen och vara sämst 

I våras var det Darins tur att få gå på kurs. Jag anmälde oss till nybörjarkurs i rallylydnad. Jag har för många år sedan gått detta med Wilbur så lite koll hade jag, dock inte Darin. Han kunde två kommandon när vi började på kursen, stå och backa. Som de flesta mopsar så var han kontaktsökande, lyhörd och gjorde det mesta för godis. Detta gjorde att vi enligt mig blev riktigt bra. Jag kände mig mycket nöjd när kursen var slut. Han kunde de flesta av de 33 skyltarna om bara matte höll koll på vad vi skulle göra. 

rallyskylt närbild

En av alla skyltar som vi kan helt ok 

Som vanligt tränar jag bäst när vi gå kurs och under sommaren blev det några sporadiska träningspass. Men när jag såg att det erbjöds en ny kurs med start under hösten så anmälde jag oss igen. Nu började verkligen momenten sitta och vi kunde till och med göra några utan att ge godis vid varje skylt. Tanken att kanske våga tävla började komma. 

I oktober fick jag möjlighet att följa med mamma på hennes valpkurs och just denna gång skulle de få prova på rallylydnad. Hennes instruktör sa då till mig att du kan ju ha som mål att anmäla dig till en tävling i år, då har du ju nått ditt mål bara du kommer dit. Detta tyckte jag lät som en bra idé och jag började undersöka hur man rent praktiskt gjorde för att anmäla till en tävling. På Svenska Brukshundklubbens hemsida fanns all information och efter lite registrering och letande så hitta jag en lämplig tävling. 14 november i Värnamo, de hade två nybörjarklasser på en och samma dag. Jag anmälde och kände mig så förväntans full och ännu mer motiverad att träna. Nu började vi träna hela banor med minimalt med godis och Darin var så duktig. 

Döm om min besvikelse när jag får ett mail om att jag har blivit bortlottad och är på reservplats   Detta var något som inte fanns med i min planering. Så nu håller jag tummarna för att jag ska få en plats och försöker hålla motiveringen uppe till att träna. 

Här kommer ett litet smakprov på när vi tränade.

 

Blogghistorik

«oktober 2020»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Sommaren 2023
Valparna växer
Vi har fått valpar
Valpar i magen?
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022
Kennelträff
Utställning i Gimo
Vår första champion

Arkiv
2023
2022
2021
2020
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 12
  Denna månad: 12
  Totalt: 15551