Blogginlägg

Äntligen

Nu har äntligen hundkurserna börjat för mig och några ut av hundarna. Miss Li och jag går en kurs som heter agility bas. Det är en förberedande kurs för den som vill köra agility. Det vet jag inte om vi kommer att göra men den här kursen passar oss så bra just nu. Vårt främsta mål är att  komma ut och träna bland andra hundar. Så här långt har vi provat på olika typer av belöning för att se vad som passar just vår hund bäst. Vi har också övat in små olika "trix" för att bygga upp en bra relatiom med våra hundar. Läxa till nästa gång är att träna på att kunna stanna kvar och att backa.   

Miss Li i lådan

En av sakerna Miss Li lärt sig är att

kunna hoppa i en låda.

Miss Li på lådan

Hon har också lärt sig att gå upp på 

lådan. Nu tränar vi på att hon ska kunna

snurra runt lådan. Båda dessa övningar

handlar om att träna upp hennes kropps-

kontroll. 

Laleh är den enda av mina mopsar som är intresserad av vilda djur när vi går i skogen. Hon går hela tiden med nosen i backen och spårar. Jag har därför alltid sagt att jag skulle vilja prova att gå viltspår med henne. I vår kom detta tillfälle, fyra gånger ska vi gå viltspårskurs   Jag var riktigt nervös första gången och undrade hur ska det här gå? Det var bara jakthundar på kursen men instuktören Marie var mycket positiv och sa att alla var välkomna på hennes kurser. Laleh blev visad till spårstarten och förstod inte riktigt vad hon skulle göra. Men med lite hejarop så tog vi oss sakta fram i spåret. När vi väl kom fram till klövern tyckte hon att den var så där rolig... 

Hon visade tydligt att hon inte riktigt förstod vad det var hon skulle göra så nu blev det till att ligga i hård träning till nästa gång. Jag införskaffade snabbt klövar och beställde blodpulver (för att kunna blanda till blod). Vi började träna korta spår och hon började så sakta fatta vad hon skulle göra. Hon tycker fortfarande inte att klövern är så rolig så nu när vi hittar den blir det belöning iform utava massor av godis. Det passar henne. I onsdags var det gång nummer två och det gick så mycket bättre. Så det är bara att träna på. 

När jag kom hem med de införskaffade klövarna så visade jag dem för alla hundarna och  Lill-Babs och Darin blev mycket intresserade. Jag bestämde mig då för att även träna med Darin. När han första gången kom fram till klövern blev han så glad och stolt. Han tog den i munnen direkt och bar den hela vägen hem (över 500 meter), han gillar den verkligen och behöver ingen godsi som belöning. Igår var jag och hämtade mitt blodpulver så det ska bli så spännade och se hur han reagerar när det också kommer blod i spåret, så här långt har han bara fått spåra med doften efter rådjursklövern. 

Darin med sin klöv

En mycket stolt kille 


Fler födelsedagar

Nu duggar födelsedagarna tätt   Den 4 april fyllde Adele, Allan och Zelda 2 år. Detta är valparna i vår Beatels-kull. Adele bor kvar här hemma och är en mycket härlig tjej. Hon har tyvärr inte blivit utställd officellt då det varit pandemi. Förra året gjorde vi dock BPH med skott som var en ny och rolig erfarenhet. Vi har också anmält till exteriörbedömning i maj som vi verkligen hoppas blir av. Den har blivit inställd 2 gånger redan. 

9 veckor bakom galler

Beatels-kullen 

rosett

Adele 

Den 12 april 2018 föddes vår första kull, ABBA-kullen. Tänk att Lill-Babs, Sixten och Pennyr redan har hunnit bli 3 år. I höstas på kennelträffen fick vi träffas igen. Det var så kul att få se alla igen. 

Abba-kullen

Mamma Dilba med sina förstfödda 

 

Blogghistorik

«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Sommaren 2023
Valparna växer
Vi har fått valpar
Valpar i magen?
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022
Kennelträff
Utställning i Gimo
Vår första champion

Arkiv
2023
2022
2021
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 12
  Denna månad: 12
  Totalt: 15551