Blogginlägg

Nu är det gjort!

Våren 2020 gick Darin och jag vår första rallylydnadskurs. Detta var något som passade oss så när hösten kom så anmälde vi oss och gick samma kurs en gång till   Trots att jag inte är någon tävlingsmänniska så kom ändå tanken att kanske våga prova på det här med rallytävling. Sagt och gjort så anmälde vi oss till en tävling och vi var så laddade. Vi låg i hårdträning och besvikelsen blev stor när vi inte kom med utan hamnade på reservplats. Det fanns inte ens i mina tankar att det skulle kunna bli så. Men vi klättrade högre upp på reservlistan och hoppet tändes att det skulle kunna bli tävling. Då ställdes tävlingen in då det blev nya restrektioner pga av Covid   Jag tappade sugen och vi la träningen på is över vinter.

rallyskylt närbild

I vår har vi tränat sporadisk här hemma några gånger och Darin har blivit bättre och bättre. När nu restrektionerna lättades och tävlingarna öppnades upp så bestämde jag mig att nu är det dags. Jag anmälde mig till en kvällstävling där man på samma kväll kunde få till två banor. Vis av erfarenhet så ropade jag inte hej förrän vi fick vårt startnummer och då skulle hårdträningen börja. Detta sammanföll lagom med sommarvärmen, jag som inte gillar värmen har därför endast kunnat träna korta stunder på morgonen eller kvällen. 

I tisdagseftermiddag styrde Darin och jag kosan mot Ödeshögs kennelklubb. Klubben låg jättefint och vi hittade skugga under en stor ek. Det var skönt att ha ett par klubbkompisar på plats som har gått om tävlingsrutin. De kom med kloka råd och kunde svara på alla mina frågor. Bana bestod utav 14 olika moment som skulle genomföras. Tävlingen började med en barnvandring där dommaren går igenom alla momenten och man har chans att ställa frågor. Där efter fick vi själva några minuter att gå banan. Jag hade startnummer 11 och hade därför chans att se några ekipage före mig. Jag var så nervös och mitt mål var att inte bli diskad. Det är så mycket att tänka på vid varje skylt då momentet ibland ska utföras framför skylten och ibland vid skylten. Först banan var mycket snurrar åt olika hålla och det är lätt att blanda ihop höger och vänster när man är nervös. 

rallybana

Banskiss på första banan, det var

många snurrar 

Jag valde att köra en kort uppvärming då det var väldigt varmt och jag var så nervös. Något som Darin så klart märkte av. Det var så klart också svårare för honom att hålla fokus med så mycket hundar och människor runt omkring. När man börjar sin bana så har alla 100 p man får sedan avdrag om domaren tycker att något moment inte utförs riktigt bra. För att få ett godkänt resultat så behöver man ha 70 p. När jag var klar med första banan var jag så tom i huvudet så jag kom inte ens ihåg om jag snurrat åt rätt håll. Klubbkompis Sofia var snäll och filmade dock är bilden lite suddig då hennes telefon var lite vattenskadad   . 

Del 1 av bana 1

 Del 2 på bana 1

 Vi klarade vårt mål och blev inte diskade, efter lite väntan så fick vi våra poäng, 84 poäng hade vi fått alltså ett klart godkänt resultat och jag var så nöjd. Domarens kommentar var "Fin koppelhantering, bra tempo, mkt trevlig representant för rasen". Nu var det bara att ladda om till bana nummer 2. Den var för oss mycket svårare då den innehöll moment som inte riktigt sitter perfekt än. Men jag kom ihåg banana och Darin kämpade på bra och vi fick ihop 85 poäng, alltså även här ett godkänt resultat. Domarens kommentar här var "Jättefint ställande, härlig energi pigg Darin :)". Jag är så nöjd med Darin och stolt över mig själv som trots att jag blir så nervös på tävling vågade testa. Vi kom på 17 plats av 33 startande i den första klassen och på 15 plats av 32 startande i andra klassen. Vi hade dessutom turen att vinna ett av de priser som de lottade ut.  Nu behöver vi ett godkänt resultat till för att Darin ska få sin titel RLD N. Det får blir vårt mål att klara under 2021.   

 

Blogghistorik

«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Andningstest
Sommaren 2023
Valparna växer
Vi har fått valpar
Valpar i magen?
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022
Kennelträff
Utställning i Gimo

Arkiv
2023
2022
2021
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 5
  Denna månad: 190
  Totalt: 25312