Blogginlägg

Äntligen

Nu har äntligen hundkurserna börjat för mig och några ut av hundarna. Miss Li och jag går en kurs som heter agility bas. Det är en förberedande kurs för den som vill köra agility. Det vet jag inte om vi kommer att göra men den här kursen passar oss så bra just nu. Vårt främsta mål är att  komma ut och träna bland andra hundar. Så här långt har vi provat på olika typer av belöning för att se vad som passar just vår hund bäst. Vi har också övat in små olika "trix" för att bygga upp en bra relatiom med våra hundar. Läxa till nästa gång är att träna på att kunna stanna kvar och att backa.   

Miss Li i lådan

En av sakerna Miss Li lärt sig är att

kunna hoppa i en låda.

Miss Li på lådan

Hon har också lärt sig att gå upp på 

lådan. Nu tränar vi på att hon ska kunna

snurra runt lådan. Båda dessa övningar

handlar om att träna upp hennes kropps-

kontroll. 

Laleh är den enda av mina mopsar som är intresserad av vilda djur när vi går i skogen. Hon går hela tiden med nosen i backen och spårar. Jag har därför alltid sagt att jag skulle vilja prova att gå viltspår med henne. I vår kom detta tillfälle, fyra gånger ska vi gå viltspårskurs   Jag var riktigt nervös första gången och undrade hur ska det här gå? Det var bara jakthundar på kursen men instuktören Marie var mycket positiv och sa att alla var välkomna på hennes kurser. Laleh blev visad till spårstarten och förstod inte riktigt vad hon skulle göra. Men med lite hejarop så tog vi oss sakta fram i spåret. När vi väl kom fram till klövern tyckte hon att den var så där rolig... 

Hon visade tydligt att hon inte riktigt förstod vad det var hon skulle göra så nu blev det till att ligga i hård träning till nästa gång. Jag införskaffade snabbt klövar och beställde blodpulver (för att kunna blanda till blod). Vi började träna korta spår och hon började så sakta fatta vad hon skulle göra. Hon tycker fortfarande inte att klövern är så rolig så nu när vi hittar den blir det belöning iform utava massor av godis. Det passar henne. I onsdags var det gång nummer två och det gick så mycket bättre. Så det är bara att träna på. 

När jag kom hem med de införskaffade klövarna så visade jag dem för alla hundarna och  Lill-Babs och Darin blev mycket intresserade. Jag bestämde mig då för att även träna med Darin. När han första gången kom fram till klövern blev han så glad och stolt. Han tog den i munnen direkt och bar den hela vägen hem (över 500 meter), han gillar den verkligen och behöver ingen godsi som belöning. Igår var jag och hämtade mitt blodpulver så det ska bli så spännade och se hur han reagerar när det också kommer blod i spåret, så här långt har han bara fått spåra med doften efter rådjursklövern. 

Darin med sin klöv

En mycket stolt kille 


Fler födelsedagar

Nu duggar födelsedagarna tätt   Den 4 april fyllde Adele, Allan och Zelda 2 år. Detta är valparna i vår Beatels-kull. Adele bor kvar här hemma och är en mycket härlig tjej. Hon har tyvärr inte blivit utställd officellt då det varit pandemi. Förra året gjorde vi dock BPH med skott som var en ny och rolig erfarenhet. Vi har också anmält till exteriörbedömning i maj som vi verkligen hoppas blir av. Den har blivit inställd 2 gånger redan. 

9 veckor bakom galler

Beatels-kullen 

rosett

Adele 

Den 12 april 2018 föddes vår första kull, ABBA-kullen. Tänk att Lill-Babs, Sixten och Pennyr redan har hunnit bli 3 år. I höstas på kennelträffen fick vi träffas igen. Det var så kul att få se alla igen. 

Abba-kullen

Mamma Dilba med sina förstfödda 


Grattis

Den 2/3 fyllde vår Cher-kull 1 år. Tänk vad tiden går fort! Stort grattis till Harry, Louie, Dagny, Sigrid, Majlis och Miss Li.  Detta var Lalehs tredje kull och hon var så stor. Vi undrade så hur många valpar hon skulle få. 

24 februari

Laleh en knapp vecka innan valparna kom

Sex stycken valpar blev det   två hanar och fyra tikar. Alla mådde bra och har nu som sagt redan hunnit bli ett år. I höstas på vår kennelträff fick vi träffa fem stycken av dem. Det var så kul att se dem igen. 

Cher-kullen

Nästan hela gänget från Cher-kullen

Från denna kull behöll vi "lilla fröken lila"  som fick namnet Miss Li. Hon är en riktig liten busfröken. Hon styr och ställer med våra andra mopsar och gör oftast precis som hon vill. De är så tålmodiga med henne. Den enda som ibland säger ifrån är Lill-Babs men då kommer mamma Laleh fram och kollar vad som är på gång. Hon är en riktig hönsmamma fortfarande. 

fyra tika i lådan

Fr vänster Dagny, Sigrid, Miss Li och Majlis

Miss Li full fart

En typisk bild av Miss Li, full fart


Vinterdag i januari

Natten mellan torsdag och fredag fick vi sååå mycket snö. Morgonpromenaden blev kort då mopsarna nästan druknade i snön och jag behövde lägga tid på att skotta fram bilen   När jag kom hem från jobbet så var det härligt väder med sol, inget vi varit så bortskämda med den senaste månaden. Nu blev det en härlig runda med hundarna.

jag och mopsarna

Här har jag Lalehs döttrar Adele

och Miss Li i famnen. Laleh står bredvid.

 

Miss Li full fart

Miss Li i full fart 

Laleh

Bästa Laleh   I februari är planen att vi ska

börja kurs i nosewok.

Mycket snö

Vid sjön

 

 


God fortsättning

Nu lämnar vi 2020 bakom oss och hoppas på ett riktigt bra 2021. Svenska Kennel Klubben har gått ut med hårda direktiv för klubbverksamhet vilket gör att det mesta inom "hunderiet" är inställt. Men nu när vaccineringen är igång så hoppas jag att vi kan få åka på utställning och gå hundkurser igen framåt våren. 

Jag får mycket förfrågningar om valpar. Just nu har vi inga valpar och vi kommer tidigast att ha valpar i höst. Tanken är att det är Sofsun's Here Comes The Sun - Adele som ska paras. Då 2020 var ett märkligt år är hon bara utställd ett par gånger på inofficiella utställningar. Jag hoppas kunna ställa henne under våren och beroende på när hon löper så kanske det blir valpar i höst eller våren 2022. Som med mycket annat just nu är det bara att vänta och se 

BIS Norrköping

Adele BIS i Norrköping på en av 2020:s få 

utställningar


 

Blogghistorik

«juli 2022»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Nu har valparna flyttat
Valparna växer
Äntligen är valparna här!
En dag på jobbet
God Jul och Gott Nytt År
Hösten är här!
Härliga hundhelger
Nu är det gjort!
Sommarvärme
Exteriörbedömning

Arkiv
2022
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 31
  Totalt: 12522