Blogginlägg

En dag på jobbet

På julaftonskväll fick Darin följa med äldsta sonen med flickvän hem. Det var ett spännande äventyr att få prova på att bo i stan för en liten lantortskille. Det innebar också att få följa med till jobb på Panduro i Linköping. Darin fick för fösta gången prova på att åka buss. Som den coola killen han är så var det inga problem att åka buss. 

Darin åker buss

Man sover bra på bussen 

Första uppgiften för dagen blev att gå och köpa kaffe.

Darin köper kaffe

Undrar vad jag väljer för kaffe idag?

Att jobba på kontoret var inte så kul så då valde Darin att rymma ut i butiken 

Darin kontorsjobb

 

Darin i butiken

Tur att Panduro är en hundvänlig

butik där hundar är välkomna 

På lunchen blev det promenad i storstaden Linköping och där fanns det mycket att se. Efter en lång arbetdag var det skönt att ta bussen hem så att man kunde få sova lite   


God Jul och Gott Nytt År

Nu är det inte långt kvar till jul och det ska bli skönt med lite julledigt. Just nu väntar vi här hemma på att tikarna ska börja löpa. Då man har flera tikar i en flock så löper de ofta samtidigt. Tanken är då att vi ska para Adele. Mer information kommer att finnas under valpar när det är dags.

Adele huvud

Fina Adele som vi hoppas

ska bli mamma i vår  

2022 kommer att inledas med att vi åker på utställning till Göteborg då det är dags för My Dog. Men innan dess ska vi hinna fira både jul och nyår. 

 

Tomtemopsar

Med dessa söta tomtemopsar vill vi önska alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

 

 

 

 

 

 


Hösten är här!

Äntligen är det höst, min favoritårstid. Då restrektionerna lättat har det blivit en hel del hundaktiviter, äntligen. Årets sista utsällning för oss blev i år i Sundsvall. Vi bodde på Hotell Baltic som har den bästa hotellfrukost jag ätit.

Sundsvall - frukost

Bästa frukosten enligt mig.

 

På lördagen var det terrierutställning och Fiona slog till igen och blev BIM med cert för domare Carl-Gunnar Stafberg. Hon blev också bästa unghund och i finalen fick jag äran att visa henne. Det gick så bra det kan, hon blev BIS-unghund för domare Monica Vikner-Stafberg.

 Fiona BIS unghund

Fiona, BIS-unghund

På söndagen var det dags för mopsarna att åka på utställning. Även de dömdes av Carl-Gunnar Stafberg. För första gången på länge fick Darin följa med. Han tyckte det var så kul att vara på utsällning och var rejält taggad. Han kom 2:a i sin klass utav 5 st med exc, ck och så fin kritik. Även Adele kom 2:a i sin klass med exc och ck. 

Helgen efter Sundsvall var det dags att åka till Upplands Väsby. Där ordnade MopsOrden uppfödarkonferens under två dagar. Det var flera bra föreläsningar bland annat med Jane Ladlow från universitet i Cambridge som tagit fram RFG. Det är ett test som genomförs för att bedömma bla. hundens andning. Jane visade under helgen hur testet går till. Detta tror jag kommer bli ett mycket användbart redskap för oss som uppfödare. Svenska Kennelklubben har bestämt att detta test ska användas i Sverige och jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan det kan komma igång. Utöver bra föeläsningar så var det också diskussioner inför uppdatering av RAS (Rasspecifika Avelsstrategier). För mig som inte varit uppfödare så länge var det mycket värdefullt att få diskutera med alla erfarna mopsuppfödare. 

Nu har vi inget mer inbokat för detta år och njuter av att bara vara hemma och gå härliga promenader och smida planer för nästa år. 

höstpromenad 21-2

Fullfarat på dagens höstpromenad

höstpromenad 21-1

Adele, Miss Li, Darin och längst bak 

Lill-Babs

 

 

 

 


Härliga hundhelger

Så har det äntligen blivit några riktigt härliga hundhelger! En helg i augusti styrde jag och mamma färden till Trollhättan. Där hade vi hyrt en stuga då vi skulle ställa två dagar i Backamo. Detta var preimärtur för Adele, Miss Li och Fiona de har ju tack vare pandemin inte blivit så beresta. Det var härligt väder denna helg och skönt att bo i stuga som hade en stor uteplats där vi kunde umgås. Bäst gick det för Fiona denna helg som ena dagen blev BIM med cert och nordic cert

Fiona BIM  

Helgen efter åkte Rickard och jag till Riihimäki i Finland även denna gång var det hundutställning i två dagar med Adele och Miss Li. Det var första gången som de skulle åka färja och det är speciellt för hundarna särskilt när man kommer till rastningen. 

båten hundtoa

Hundtoan på båten

Tjejerna var duktiga och förstod tillslut att det var däck 6 som var deras rastplats och att det inte fanns något gräs att kissa i. Adele var den som var mest svår att övetyga men med en båtresa på 10 timmar så fanns det inte så mycket val. Att hänga i hytten tyckte de bara var mysigt. De roade sig med att hoppa mellan sängarna. 

På färjan augusti 21

Utställningen är på en travbana och den var mycket bra arrangerad, hit kommer vi gärna igen. 

I Finland

Adele i ringen 

Adele 1 öppenklass

Adele vann öppenklassen båda dagarna och blev

2 bästa tik båda dagarna. 

På bordet i Finland

Miss Li fick excellent och ck båda dagarna och 

blev 3 bäst tik på lördagen.

Husse fick hoppa in och visa och gjode det med den äran. Miss Li är inte lätt visad, full av energi som den ena domaren skev 

Första helgen i september var det återigen dags för Darin och mig att tävla i rallylydnad. Denna gång var det en tävling i Valdermarsvik. Sedan förra tävlingen har vi inte legat i hårdträning, det kom av sig när det blev så varmt i sommar och sedan har det rullat på med massa annat. Men vi hann med 4 träningspass i veckan innan tävlingen. Så det var extra nervöst denna gång. Darin var lite ofokuserad, så vi måste tärna mer på platser med störning. Väl inne på banan så gick det helt ok och vi fick 85 poäng. Så detta var vårt tredje godkända resultat så nu har Darin fått titeln RLD N   

RLD N

 


Nu är det gjort!

Våren 2020 gick Darin och jag vår första rallylydnadskurs. Detta var något som passade oss så när hösten kom så anmälde vi oss och gick samma kurs en gång till   Trots att jag inte är någon tävlingsmänniska så kom ändå tanken att kanske våga prova på det här med rallytävling. Sagt och gjort så anmälde vi oss till en tävling och vi var så laddade. Vi låg i hårdträning och besvikelsen blev stor när vi inte kom med utan hamnade på reservplats. Det fanns inte ens i mina tankar att det skulle kunna bli så. Men vi klättrade högre upp på reservlistan och hoppet tändes att det skulle kunna bli tävling. Då ställdes tävlingen in då det blev nya restrektioner pga av Covid   Jag tappade sugen och vi la träningen på is över vinter.

rallyskylt närbild

I vår har vi tränat sporadisk här hemma några gånger och Darin har blivit bättre och bättre. När nu restrektionerna lättades och tävlingarna öppnades upp så bestämde jag mig att nu är det dags. Jag anmälde mig till en kvällstävling där man på samma kväll kunde få till två banor. Vis av erfarenhet så ropade jag inte hej förrän vi fick vårt startnummer och då skulle hårdträningen börja. Detta sammanföll lagom med sommarvärmen, jag som inte gillar värmen har därför endast kunnat träna korta stunder på morgonen eller kvällen. 

I tisdagseftermiddag styrde Darin och jag kosan mot Ödeshögs kennelklubb. Klubben låg jättefint och vi hittade skugga under en stor ek. Det var skönt att ha ett par klubbkompisar på plats som har gått om tävlingsrutin. De kom med kloka råd och kunde svara på alla mina frågor. Bana bestod utav 14 olika moment som skulle genomföras. Tävlingen började med en barnvandring där dommaren går igenom alla momenten och man har chans att ställa frågor. Där efter fick vi själva några minuter att gå banan. Jag hade startnummer 11 och hade därför chans att se några ekipage före mig. Jag var så nervös och mitt mål var att inte bli diskad. Det är så mycket att tänka på vid varje skylt då momentet ibland ska utföras framför skylten och ibland vid skylten. Först banan var mycket snurrar åt olika hålla och det är lätt att blanda ihop höger och vänster när man är nervös. 

rallybana

Banskiss på första banan, det var

många snurrar 

Jag valde att köra en kort uppvärming då det var väldigt varmt och jag var så nervös. Något som Darin så klart märkte av. Det var så klart också svårare för honom att hålla fokus med så mycket hundar och människor runt omkring. När man börjar sin bana så har alla 100 p man får sedan avdrag om domaren tycker att något moment inte utförs riktigt bra. För att få ett godkänt resultat så behöver man ha 70 p. När jag var klar med första banan var jag så tom i huvudet så jag kom inte ens ihåg om jag snurrat åt rätt håll. Klubbkompis Sofia var snäll och filmade dock är bilden lite suddig då hennes telefon var lite vattenskadad   . 

Del 1 av bana 1

 Del 2 på bana 1

 Vi klarade vårt mål och blev inte diskade, efter lite väntan så fick vi våra poäng, 84 poäng hade vi fått alltså ett klart godkänt resultat och jag var så nöjd. Domarens kommentar var "Fin koppelhantering, bra tempo, mkt trevlig representant för rasen". Nu var det bara att ladda om till bana nummer 2. Den var för oss mycket svårare då den innehöll moment som inte riktigt sitter perfekt än. Men jag kom ihåg banana och Darin kämpade på bra och vi fick ihop 85 poäng, alltså även här ett godkänt resultat. Domarens kommentar här var "Jättefint ställande, härlig energi pigg Darin :)". Jag är så nöjd med Darin och stolt över mig själv som trots att jag blir så nervös på tävling vågade testa. Vi kom på 17 plats av 33 startande i den första klassen och på 15 plats av 32 startande i andra klassen. Vi hade dessutom turen att vinna ett av de priser som de lottade ut.  Nu behöver vi ett godkänt resultat till för att Darin ska få sin titel RLD N. Det får blir vårt mål att klara under 2021.   


 

Blogghistorik

«februari 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inlägg
2023
God Jul och Gott Nytt År
Vinter 2022
Kennelträff
Utställning i Gimo
Vår första champion
Molly på besök
Nu har valparna flyttat
Valparna växer
Äntligen är valparna här!

Arkiv
2023
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 1
  Totalt: 13697