Om mig

 

Jag som har kennel Sofsun's heter Sofia Sundkvist. Jag bor på landet i en liten by som heter Grytgöl ca 5 mil väster om Norrköping. Här bor jag med min man, våra 2 söner och 6 mopsar. Våra mopsar älskar att vara ute på långpromenader i skogen, träna nose work, agility, rallylydnad och att vara på utställning. 

IMG_20210502_122745

     I knät har jag Adele och Darin

_DSC4942

Underbar mopsvalp

 

 Hela ligan på trappan sommaren 20

Sommaren 2020

 

Jag växte upp med terrier och första egna hunden var en bullterrier från kennel Warmaster. Men efter 9 vilda år med "bulle" som bland annat innefattat en uppäten tupp så kände vi att vi var redo för något annat än terrier. 

SANY0113

Wilma med Isak och Emil - 2006

Den första mopsen kom till vår familj sommaren 2008. Det var en gul hane som hette Pine Garden Impressive Iggy. Vi kände direkt att det här var en ras som passade oss och året efter köpte vi Puggens Wilbur. Förutom att vara fantastiska familjehundar så tränade vi lydnad, rallylydnad och utställning med våra grabbar. Det där med utställning tyckte de inte va så roligt, men vi hade fått blodad tand och 2011 köpte vi P'zazz Pay Attention "Plura". Han blev vår stjärna och tog oss på utställningar både i Sverige och utomlands. 

Målet för min uppfödning är självklart att föda upp sunda och friska hundar. Det är också mycket viktigt för mig att mopsarna har rätt temperament. I rasstandard för mops står det att "Mops är en mycket charmfull, värdig och intelligent hund. Den skall ha jämnt temperament och vara gladlynt med livlig läggning". Detta gör mopsen till en fantastiks livskamrat.  Vill du läsa hela rasstandaden finns den här. 

Jag har gått SKK:s och Mopsordens uppfödarutbildning och sitter idag i MopsOrdens styrelse. Här kan du läsa mer om MopsOrden den svenska rasklubben för mops.

 

stranden 3 killar

 Iggy, Wilbur och Plura på stranden 

 

Plura BIR i Dk

Plura BIR i Danmark 2012

Plura BIS 3

En dag att minnas 

Plura BIS på specialen 2013

Domare Anette Holmen Bubblan's Kennel