Blogginlägg

Fler födelsedagar

Nu duggar födelsedagarna tätt   Den 4 april fyllde Adele, Allan och Zelda 2 år. Detta är valparna i vår Beatels-kull. Adele bor kvar här hemma och är en mycket härlig tjej. Hon har tyvärr inte blivit utställd officellt då det varit pandemi. Förra året gjorde vi dock BPH med skott som var en ny och rolig erfarenhet. Vi har också anmält till exteriörbedömning i maj som vi verkligen hoppas blir av. Den har blivit inställd 2 gånger redan. 

9 veckor bakom galler

Beatels-kullen 

rosett

Adele 

Den 12 april 2018 föddes vår första kull, ABBA-kullen. Tänk att Lill-Babs, Sixten och Pennyr redan har hunnit bli 3 år. I höstas på kennelträffen fick vi träffas igen. Det var så kul att få se alla igen. 

Abba-kullen

Mamma Dilba med sina förstfödda 


Grattis

Den 2/3 fyllde vår Cher-kull 1 år. Tänk vad tiden går fort! Stort grattis till Harry, Louie, Dagny, Sigrid, Majlis och Miss Li.  Detta var Lalehs tredje kull och hon var så stor. Vi undrade så hur många valpar hon skulle få. 

24 februari

Laleh en knapp vecka innan valparna kom

Sex stycken valpar blev det   två hanar och fyra tikar. Alla mådde bra och har nu som sagt redan hunnit bli ett år. I höstas på vår kennelträff fick vi träffa fem stycken av dem. Det var så kul att se dem igen. 

Cher-kullen

Nästan hela gänget från Cher-kullen

Från denna kull behöll vi "lilla fröken lila"  som fick namnet Miss Li. Hon är en riktig liten busfröken. Hon styr och ställer med våra andra mopsar och gör oftast precis som hon vill. De är så tålmodiga med henne. Den enda som ibland säger ifrån är Lill-Babs men då kommer mamma Laleh fram och kollar vad som är på gång. Hon är en riktig hönsmamma fortfarande. 

fyra tika i lådan

Fr vänster Dagny, Sigrid, Miss Li och Majlis

Miss Li full fart

En typisk bild av Miss Li, full fart


Vinterdag i januari

Natten mellan torsdag och fredag fick vi sååå mycket snö. Morgonpromenaden blev kort då mopsarna nästan druknade i snön och jag behövde lägga tid på att skotta fram bilen   När jag kom hem från jobbet så var det härligt väder med sol, inget vi varit så bortskämda med den senaste månaden. Nu blev det en härlig runda med hundarna.

jag och mopsarna

Här har jag Lalehs döttrar Adele

och Miss Li i famnen. Laleh står bredvid.

 

Miss Li full fart

Miss Li i full fart 

Laleh

Bästa Laleh   I februari är planen att vi ska

börja kurs i nosewok.

Mycket snö

Vid sjön

 

 


God fortsättning

Nu lämnar vi 2020 bakom oss och hoppas på ett riktigt bra 2021. Svenska Kennel Klubben har gått ut med hårda direktiv för klubbverksamhet vilket gör att det mesta inom "hunderiet" är inställt. Men nu när vaccineringen är igång så hoppas jag att vi kan få åka på utställning och gå hundkurser igen framåt våren. 

Jag får mycket förfrågningar om valpar. Just nu har vi inga valpar och vi kommer tidigast att ha valpar i höst. Tanken är att det är Sofsun's Here Comes The Sun - Adele som ska paras. Då 2020 var ett märkligt år är hon bara utställd ett par gånger på inofficiella utställningar. Jag hoppas kunna ställa henne under våren och beroende på när hon löper så kanske det blir valpar i höst eller våren 2022. Som med mycket annat just nu är det bara att vänta och se 

BIS Norrköping

Adele BIS i Norrköping på en av 2020:s få 

utställningar


Annorlunda höst

Efter mycket funderande och äntligen vågat anmäla till en rallylydnadstävling känndes det så surt när tävlingen blev inställd. Jag förstår så klart att i dessa tider måste allt göras för att begränsa smittspridning men det är såååå tråkigt. Miss Li och jag har däremot hitta ringträning i Finspång, så förra lördagen var vi iväg på det så taggade inför hennes första utställning den 21/11. Hon var som de flesta mopsvalpar helt galen till att börja med men sedan lugnade hon ner sig. Men även utställningen blev inställd så det blir inga utställningar för henne under 2020. 

Så istället för att åka på tävling och utställning så loppar vi runt här hemma och njuter av min favorit årstid, hösten. Jag gillar när det är mörkt och lite lagom varmt 

Darin huvud höstpromenad

Darin på en av våra härliga höstpromenader

Lill-Babs i prinsesstolen

Här sitter Lill-Babs i sin favoritstol

som kallas för prinsesstolen. Endast 

för familjens prinsessor 

På höstlovet var mormor uppe på besök och det var kul att ha en promenadkompis tyckte både jag och hundarna. Förutom promenad så hjälpte vi till att göra spår till Fiona och vi provade på uppletande. Mopsarna förstod inte riktigt varför vi hade tagit med deras leksaker ut i skogen och varför de skulle hämta dem, de kunde vi göra själva   

Trimm av Fiona

Har man en airedaleterrier så får man lägga mycket

tid på att trimma. Mopsarna håller mormor och 

Fiona sällskap.

Darin på mormorsväska

Darin sover på mormorsväska, hon 

kan gått vara kvar ett tag till. 

hela högen under trappen

Mopsarna gillar att ligga alla tillsammans,

det går åt en stor korg till hela gänget 

hela högen i soffan

Det blir mycket tv-tittande nu och det gillar

mopsarna. Förutom om det är hundar på tv, då 

är de inte så här lugna. 

Adele hösten 20 sover i stol

Adele ligger i en annan stol och myser. Enligt

Lill-Babs platsar hon inte i prinsesstolen 

 

gnager på ben

Att dela på ett ben med bästa kompisen är aldrig

fel. Jag köper svenska tjurmuskler till mina 

hundar, så bra ben. 


 

Blogghistorik

«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Härliga hundhelger
Nu är det gjort!
Sommarvärme
Exteriörbedömning
Äntligen
Fler födelsedagar
Grattis
Vinterdag i januari
God fortsättning
Annorlunda höst

Arkiv
2021
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 11
  Denna månad: 111
  Totalt: 10655